shutterstock_306568979
Framtiden är här, detta är en mening man har hört yttras många gånger och visst så kan man hålla med om att ibland så känns vår nutid väldigt futuristisk. Samtidigt så ser man en ännu mer futuristisk värld i både spel, film och böckernas värld.

I många spel kan man ofta få se allt ifrån holografiska bilder och kartor till super avancerade datorer. Många gånger så faller dessa teknologiska under hamnar i science-fiction genren.
Det som ska skrivas i denna artikel dock är det som kan finans i en mer närliggande tid.

Spelet Watch Dogs handlar om Aidrian Pierce, en hackare och vigilant. Han använder sig av appar på sin telefon för att hacka in i Chicagos olika nätverk som ofta är sammanlänkat med ett nätverk som kallas ctOS. Via detta kan han styra över trafikljus, vägspärrar eller något annat som kan vara uppkopplad mot Internet eller elektricitet

Detta är såklart väldigt dåliga saker men det är en liten titt på vad som kan hända med tanke på att vi blir allt mer och mer uppkopplad. För varje dator som kopplas upp mot Internet, desto fler blir mängden av saker som kan bli angripna.