Mobilen är den enda kameran många använder idag. Och det är ju en hel del som också tycker det är riktigt roligt att ta bilder med moblien. Och medan det är svårt att jämföra mobilkameran med något som en riktig systemkamera, finns det fortfarande sätt du kan förbättra dina bilder, både med tekniker och tillbehör.

Testa ett mobilobjektiv

Utbytbara objektiv var länge något som separerade systemkameror från resten på marknaden. Men detta är inte längre fallet då du kan köpa objektiv specifikt för din mobil idag. På så sätt kan du ta en större variation av bilder och fånga dina motiv som aldrig förr.

Testa ta bilder utan blixten

Blixten är ofta på som standard när du tar bilder med mobilen. Men faktum är att många av dina bilder kan mycket väl ha blivit bättre om du stängde av blixten först. Ljusförhållandena har mycket med detta att göra och använder du blixten när den egentligen är överflödig får du också en sämre bild som resultat. Testa därför alltid att ta bild med och utan blixt om du är osäker. Till slut får du en känsla för när den behövs och inte.

Gå hellre närmare ditt motiv

Om du ofta tar bilder efter du först zoomat in kanske du har märkt att de blir märkbart lägre kvalitet. Och detta är ingen överraskning. För att motverka detta kan du helt enkelt ta några steg närmare ditt motiv istället. Det kommer bidra till bättre skärpa och högre bildkvalitet.