Galaxy_Note_7_001

För drygt en månad sedan presenterade Samsung sin Note 7 och går presenterade Apple den nya generationen av iPhones. Oavsett vilken läger du ligger i så är det alltså mycket troligt att du har, eller i alla fall funderat på att slå till och köpa en ny telefon. Men en ny telefon betyder aldrig bara en ny telefon, det betyder även nya tillbehör.

Hörlurar

Hörlurar brukar inte vara en av de tillbehören som man måste byta ut när man byter telefon. Det är det egentligen inte denna gången heller, men nästan. Apple har nämligen helt och hållet skippat en inbyggd 3,5 mm ljudutgång på sina nya telefoner. Som tur var så finns det en adapter som följer med samma telefon, den låter dig omvandla dina hörlurars 3,5 mm kontakt till en lightningkontakt. Den bästa lösningen är dock att införskaffa ett par av Apples nya trådlösa hörlurar.

Apple Airpods är de hörlurarna som företaget har släppt under eget namn. Dessa är lika små som Apples vanliga hörlurar som kommer med telefonen men helt trådlösa. Hörlurarna har själva fem timmars batteritid av aktivt lyssnande. När man inte använder dem så förvarar man dem i den medföljande förvaringslådan. Då laddas de även av dess inbyggda batteri vilket gör att man när båda är fulladdade totalt bär med sig över 24 timmars batteritid. Utöver det så släppte även företaget Beats som Apple äger en antal olika trådlösa hörlurar som bygger på samma teknik.

Mobilhållare

Då du inte längre behöver vara kopplade till mobilen med en hörlurskabel så är det väl ändå också högst onödigt att behöva hålla i den mer än nödvändigt? I bilen så är det inte sällan man vill ha tillgång till mobilen för antingen navigering eller musik via till exempel Google Maps och Spotify.

Det är en produkt från iDealofSweden som magnetiskt låter dig fästa mobilen på hållaren, något som gör det mycket enkelt att fästa och ta loss den. Den funkar dessutom oavsett vilken mobil du än har, oavsett om den är magnetisk eller inte. Det medföljer nämligen en väldigt tunn metallplatta som man kan fästa antingen direkt på mobilen eller i dess skal/fodral.

Fodral

Båda de mobilerna vi nämnde i början har helt nya utseenden och former, dina gamla skal kommer alltså inte att fungera. Vill man alltså ha ett skal eller fodral från dag ett så är valmöjligheterna oftast inte speciellt stora. Oftast brukar enbart de officiella skalen och fodralen vara tillgängliga. Övriga tillverkare brukar dock inte vara långt efter utan brukar kunna erbjuda sina egna lösningar efter bara några veckor eller någon månad.